Pierderea în greutate nu garantează că raportul grăsime/muşchi devine mai bun, din cauză că mare parte din kilogramele pierdute pot fi masă musculară.

Toată lumea știe că pentru slăbit trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi dar principalul motiv pentru care oamenii pierd și masă musculară atunci când slăbesc este pentru că mănâncă prea puțin.

Deficitul caloric

Un deficit caloric corect restricționează doar atâta energie încât să forțeze organismul să ardă grăsime corporală dar nu destul încât să interfereze cu recuperarea musculară după efort. Dacă mănânci mai puţin decât ce recomandăm noi în diete, deficitul caloric prea mare duce şi la pierderi musculare, ceea ce te va dezechilibra hormonal şi nu vei mai avea destulă putere pentru antrenamente.

Mulţi dintre clienţii noştri care deodată vor să-şi schimbe atât stilul sedentar de viaţă cât şi felul de a mânca, cei care ar face aproape orice să grăbească procesul de slăbire şi tonifiere, fac şi sală clasică pe lângă eventual cele 2 antrenamente săptămânale EMS de la noi, ba unii chiar spun cu nonşalanţă că stau chiar şi câte 2 ore pe bandă. GREŞIT! Deficitul caloric este creat în special prin dietă, aceasta deja scade hormonii anabolici și scade rata de sinteză proteică iar dacă adaugi și ședințe intense de cardio nu faci decât să crești riscul de pierdere musculară și performanță. De aceea în zilele în care nu faceţi antrenamente EMS noi vă recomandăm să faceţi plimbări lungi, mersul pe jos este un exerciţiu fizic de intensitate moderată vs alergat/jogging ce poate produce leziuni musculo-scheletale.
Când ești în deficit caloric, corpul pierde mai mulți aminoacizi decât reține, de aceea trebuie să consumi mai multe proteine alimentare. Mâncaţi proteine dacă nu vreţi să vă pierdeţi muşchii, cei care slăbesc doar cu salate arată în continuare pufoşi si sunt lipsiţi de vlagă!

Accelerarea metabolismului

În strânsă legatură cu deficitul caloric este accelerarea metabolismului prin antrenament. Menţinerea stimulului de antrenament e principalul factor care determină păstrarea masei musculare atunci când slăbeşti. Muşchii ar trebui antrenaţi cu aceeaşi intensitate  sau chiar mai mare pentru a semnaliza nevoia menţinerii lor, altfel, corpul îi vede ca pe un cost metabolic inutil şi renunţă la ei.

Articole recente

Lasa un comentariu