Având în vedere că schimbările se văd chiar şi după prima şedinţă, suntem deseori întrebaţi de către clienţii noştri dacă rezultatele obţinute în urma antrenamentului de tip EMS pot fi păstrate. Raspunsul este simplu: nu putem păstra rezultatele obţinute în urma niciunui tip de antrenament, fie el clasic sau EMS. Slăbirea, tonifierea, creşterea în masă musculară (hipertrofia) sunt răspunsul corpului tău la un anumit tip de antrenament şi alimentaţie. In momentul în care acest stimul dispare, organismul revine la starea iniţială, nemaiavând niciun motiv să păstreze rezultatele obţinute anterior.

Vechimea antrenamentului si forma fizică în care vă aflaţi determină cât de repede veţi pierde performanţele obţinute. Cu cât sunteti mai avansaţi într-o anumită disciplină, cu atât va dura mai mult până când atrofia musculară se va instala (aprox. 2-3 luni, în condiţiile unei alimentaţii corecte), în timp ce un începător (2-3 luni de practică) poate pierde câştigurile chiar şi în două săptămâni.

Concluzia: Pentru a vă bucura de rezultate pe termen lung, sportul şi alimentaţia sănătoasă trebuie să devină o rutină, ce este susţinută prin consecvenţă şi disciplină.

Articole recente

Lasa un comentariu