În China, ghimbirul este folosit încă din Antichitate în regimurile de slăbire datorită proprietăţilor sale de a arde calorii rapid. Băutura preparată din rădăcina de ghimbir conţine uleiuri esenţiale care contribuie la încălzirea corpului şi la accelerarea metabolismului. De asemenea, aroma puternică a acestei plante inhibă apetitul, astfel vei mânca porţiile în cantităţi mai mici

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant şi stimulant al sistemului digestiv prin creşterea secreţiei de mucus protector al mucoasei gastrice, impiedicand declansarea ulcerului gastric ori duodenal. Are chiar şi proprietăţi antivirale şi antifungice.

Ceaiul preparat din ghimbir este remediul perfect împotriva răcelii, dar ajuta şi pentru o mai bună circulaţie a sângelui.

Este cel mai bun remadiu natural pentru grea­ţă, în toate formele sub care se gaseşte: ulei esenţial, capsule, macerat în alcool, marinat în miere, murat în saramură sau oţet, după metodele orientale şi în special japoneze, fiert în supe ori preparat ca ceai, în infuzie.

Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili duşmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral în leucemii.

Articole recente

Lasa un comentariu