- Nu trebuie să combinăm alimente bogate în carbohidraţi (pâine, orez, cartofi) cu alimente acide (lămâi, portocale, grepfruit, roşii, etc.); fructele acide produc fermentaţie şi împiedică digestia carbohidraţilor prin distrugerea enzimelor.
- Nu trebuie să combinăm alimente bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimente concentrate în carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci); zahărul inhibă secreţia de acid gastric şi întârzie digestia. Organismul uman are nevoie de o bază acidă pentru a digera proteine și de una alcalină pentru digestia amidonului
- Nu trebuie să combinăm două grupe de alimente bogate în proteine: nuci şi carne, ouă şi carne, brânză şi nuci, brânză şi ouă, carne şi lapte, etc.; digestia se desfăşoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp şi tip de digestie.
- Nu trebuie să combinăm grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă, brânză, nuci); grăsimile inhibă secreţia de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.
- Nu trebuie să combinăm fructe şi legume acide (portocale, lămâi, ananas, roşii) cu proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci) fructele acide impiedică digestia proteică şi determină putrefacţie. Dacă mâncarea putrezeşte în stomac sau intestin, nu va avea loc o digestie eficientă, şi nu absorbim toţi nutrienţii. Ori de câte ori aveţi fermentaţie sau putrefacţie, se pot crea gaze care sunt toxice şi chiar cancerigene. Aceste gaze necesită energie şi alte organe trebuie să lucreze mai greu pentru detoxifierea organismului.
- Nu trebuie să combinăm amidonoase (cartofi, cereale) cu alimente bogate în zaharuri (miere, sirop, gem, zahăr, fructe dulci); produc fermentaţie.
- Nu trebuie să combinăm mai mult de trei fructe la o masă (ex: grepfruit, banană şi măr)
- Nu se bea niciodată apă în timpul mesei, ci cu minim jumătate de oră înainte de masă sau minim jumătate de oră după ce terminăm de mâncat, deoarece diluează sucurile gastrice şi inhibă digestia.
Articole recente