Activităţile zilnice din ce în ce mai numeroase, orele de peste program la serviciu dar şi stresul fac ca pe zi ce trece să alocăm tot mai puţin timp meselor.
Creierul are nevoie de 15-20 minute pentru a percepe sentimentul de saţietate. La fel de importantă este şi digestia, iar dacă mâncăm repede, sucurile gastrice nu au timp să lucreze şi astfel te poţi alege cu o gastrită în toată regula.
Mâncatul pe fugă încetineşte digestia ceea ce va stimula stocarea grăsimilor deci creşterea în greutate.
Soluţia este mâncatul aproximativ la ore fixe. Dacă nu am mâncat până la ora 10:00 putem considera că am sărit peste micul dejun; între orele 12:00-14:00 ar trebui să luăm prânzul iar în privinţa cinei, dacă nu vrem să ne trezim a doua zi mai obosiţi decât ne-am culcat, ar trebui să mâncăm cu 2-3 ore înainte să mergem la culcare.